Aşağıdağ İlkokulu

Vizyon: Herkesin destek olduğu, Her öğrencinin başardığı, Her Alaplılının en çok tanıdığı, Her çağdaş uygulamaya önderlik eden, Her gün daha iyiye ulaşmak için çalışılan, örnek bir okul olmak

Misyon: Milli Eğitimim Temel Kanununda yer alan genel ve özel amaçlara uygun olarak öğrenciler yetiştirmektir.

Başarılar:

Isınma: Kalorifer(Katı Yakıt)
Yabancı Dil:
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

WEB - https://asagidag.meb.k12.tr

Adres - Aşağıdağ Köyü Alaplı/ZONGULDAK

Öğretim Şekli :Tekli öğretim

Yerleşim Yeri - Mahalle olarak merkez mahallesi, yukarıdağ mahallesi, aşağıdağ mahallesi, hıdırlar ve makas mahallesinden oluşan köy Alaplı çayı kenarında bulunmakta, isminin eskiden kayık yapıldığı kanısında olunan kayıklık tepesi,tatar alnı,gavur harmanı ve ıhlamur harmanı adı verilen geniş ormanlık bölgenin tam ortasında yer almaktadır.

Adres - Aşağıdağ Köyü Alaplı/ZONGULDAK

Ulaşım Her gün köy dolmuşları ile Alaplı ilçe merkezine belirli saatlerde gidip gelmek mümkündür.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz Zonguldak il merkezine 75 km, Alaplı ilçe merkezine 15 km uzaklıktadır.